Intalnire MINISTERUL SANATATIi

 

 

INTALNIRE MINISTERUL SANATATII - Comisia de Dialog Social

Joi, 22 ianuarie a.c., la Ministerul Sanatii a avut loc Comisia de Dialog Social, ocazie cu care a fost investit noul ministru in rang de secretar de stat pe relatia cu Grupul de Dialog Social ( G.D.S.)

Aceasta prima sedinta a avut ca scop principal crearea unei relatii de cunoastere a membrilor participanti in cadrul Grupului de Dialog Social si prezentarea politicii actualului Ministru al Sanatatii, Ion BAZAC.

La intalnirile organizate de G.D.S.-ului participa si Patronatul Farmacistilor din Romania ( PFDR) din partea U.N.P.R.-ului . Normele legislative inainte sa fie votate de catre Guvern sau de catre Parlament fac in permanenta o preocupare si un punct de discutie pentru membri participanti ai Comisiei.

Pentru relatia cu Ministerul pe G.D.S. au fost nominalizate doua persoane - Alexandru MARGARITESCU, si farm. Ioana CACOVEAN.

A fost prezentata politica de sanatate a Guvernului, domnul Ministru Ion BAZAC responsabil pe urmatoarele directii:

  1. Noua politica de pret a medicamentului
  2. Program social de compensare a medicamentelor pentru pensionari
  3. Dezvoltarea asistentei medicale rurarale in satele rom,anesti
  4. Descentralizarea organizational si decizionala
  5. Eficienta economica a sistemului sanitar

Subiectele intalnirii au fost dezbatute in mod general la aceasta prima intalnire urmand ca ulterior sa se mai adune informatii cu ocazia unor viitoare intalniri.


In prezent PFDR-ul urmareste sa inainteze o adresa ce vizeaza direct starea/statutul farmaciei independente si masurile propuse in aceasta etapa.