Raspunsul Ministrului Sanatatii, Ion BAZAC la cererea Presedintelui UNPR, Marian Petre MILUT vis-à-vis de intalnirea Patronatului Farmacistilor din Romania ( PFDR) cu Ministerul SanatatiiStimate Domnule Presedinte,

Va multumesc pentru felicitarile adresate in legatura cu investirea in functia de Ministru al Sanatatii, si va asigur ca, in ceea ce ma priveste, voi depune toate eforturile pentru a asigura o buna functionare a intregului sistem sanitar national, incluzand aici, fireste, si sectorul atat de important si sensibil al distributiei de medicamente.


Totodata, apreciez in cel mai inalt mod, si intentionez sa promovez in intreaga mea activitate, ca principii managerial, transparenta deplina a actelor de reglementare, precum si dialogul constant cu toti furnizorii de servicii medicale si farmaceutice din retea. In acest sens, am instituit ca practica permanenta supunerea in regim de dezbatere publica a initiativelor legislative ale Ministerului Sanatatii, prin afisarea acestora pe web-site-ul ministerului, in acest sens fiind deschisi tuturor propunerilor si sugestiilor pertinente.

Din aceeasi perspectiva, evocata anterior, sunt intrutotul de acord cu propunerea dumnevoastra de instutionalizare a unor consultari reciproce viitoare cu Patronatul Farmacistilor din Romania, pe probleme de interes comun, in modul si forma ce o vom conveni la momentul oportun.

La randul meu, va exprimam aceleasi sentimente de consideratie si apreciere a intregii dumneavoastra activitati, si speranta unei colaborari viitoare fructuoase, in beneficiul reciproc al institutiilor noastre.

Ministru al Sanatatii, Ion BAZAC