La editia a II-a cu Premiile “ Carol Davila”. Castigatori si distinctiiJoi, 26 februarie a.c., ora 19.00, Hotel Athenee Palace HILTON, Bucuresti a gazduit evenimentul privind decernarea Premiilor “ Carol Davila” , primul eveniment dedicat in exclusivitate responsabilitatii sociale in sanatate, ajuns la editia a II-a.

Puls Media Network in parteneriat cu Sanatatea TV au fost organizatorii evenimentului de joi, eveniment prezentat si desfasurat de catre Alexandra Manaila, Publisher Puls Media Network si Razvan Spiridon, redactor-sef “ Men’s Health”.
In deschiderea oficiala a evenimentului de decernare a premiilor a fost prezenta si i s-a dat cuvantul doamnei Maruca Pivniceru, stra-stranepoata marelui medic si farmacist, Carol Davila.
In aceasta cea de-a II-a editie a premiilor “ Carol Davila” ca numar total de proiecte inscrise in concurs au fost 73 de proiecte, din partea a 59 de organizatii, dintre care 34 au fost nominalizate.

Gala de decernare a Premiilor “Carol Davila”,2009

“PREMIUL DE EXCELENTA
– Fundatia “ Tineri pentru Tineri” cu programul Prevenirea infectiilor cu tarnsmitere sexual si HIV/SIDA prin programe de comunicare pentru schimbarea comportamentului.

PREMIUL INSTITUTIA MEDICALA PUBLICA – Institutul Clinic Fundeni ( Prof.dr. C. Sinescu), cu proiectul Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa, Transplant Renal.

PREMIUL INSTITUTIA MEDICALA PRIVATA – Fundatia Hospice Casa Sperantei ( director de programe Malina Dumitrescu)

PREMIUL CAMPANIA FILANTROPICA si CEL MAI BUN PROGRAM DE RESPONSABILITATE SOCIALA - Fundatia EMMA ( Eternul Miracol Materna Alinare) cu proiectul Mame de ingeri.

PREMIUL CAMPANIA DE IMAGINE IN DOMENIUL SANATATII – Agentiile Totem Communication si “Deci se Poate” cu programul How to write about…? Tuberculoza, Diabet, HIV/SIDA, Schizofrenie.

DISTINCTIA “ CSR Junior” – Societatea Studentilor la Medicina Bucuresti cu proiectul Doneaza sange. Fii erou!

PREMIUL Farmacist.ro PENTRU FARMACII INDEPENDENTE – farm.pr.drd. Aneta BADEA, cu proiectul Reabilitarea imaginii farmaciei si a farmacistului.

PREMIUL Farmacist.ro PENTRU LANTURI DE FARMACII – Farmaciile Sensiblu, cu proiectul Anul Renasterii tale.

PREMIILE Medic.ro
  • – Asociatia Medicilor de Familie Cluj, cu programul RIGHT: reducerea riscurilor de diagnostic si tratament prin mecanismele cunoasterii si practicilor profesionistilor din sanatate.
  • - Dr. Erdos Maria Emma, cu proiectul Ingrijirea medico-sociala a batarnilor si persoanelor nevoiase din mediul rural

Opt premii speciale la Gala Premiilor “ Carol Davila”, 2009

La cea de-a doua editie a Premiilor “ Carol Davila”, au fost acordate opt premii speciale urmatoarelor institutii: Centrului de Diagnostic si Tratament pentru Boli de Memorie, Grupului de Initiativa SOS Infertilitatea, campaniei Impreuna invingem autismul, Asociatiei Anti-Parkinson, studentilor UMF “ Victor Babes”, Timisoara si Organizatiei Salvati Copiii Timis, Raiffeisen Bank Romania,companiei Abbott si Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Fundatiei Emergency Medical Assistance ( EMA).

Evenimentul de joi, 26 februarie a.c., a avut o prezenta de 200 invitati, persoane si institutii precum: companii din industria farmaceutica, reprezentanti ai autoritatilor publice, ONG-uri, institutii medicale si academice, persoane publice si jurnalisti.

“O idee poate ajunge o adevarata realitate surprinzator de eficienta pentru societate”

Invitata si prezenta la intalnirea de joi cu rolul de a inmana unul dintre premiile speciale , presedinte PFDR, Ioana CACOVEAN are urmatoarea concluzie vis-à-vis de atmosfera generala care a facut subiectul serii: “ Prin ceea ce vreau sa spun, ma alatur si eu spuselor domniei sale, presedinte Colegiul Medicilor, Vasile ASTARASTOAE, considerand ca dincolo de prezentarea numarului si a gamei largi de metode, tehnologii si medicamente de ultima generatie existente pe piata din Romania, esenta evenimentului desfasurat a constat si a accentuat ideea regasirii sensului profesiilor de medic si respectiv, de farmacist intr-o societate care are nevoie de suportul si implicarea activa a lor ca singuri specialisi din domeniul sanitar. Dovada vie ca societatea are nevoie de o noua abordare privind sanatatea este numarul mare de organizatii nonguvernamentale angajate in cautarea de raspunsuri la diferite probleme prezente in sistemul general al sanatatii care nu au intrat in atentia sistemului identificate nici macar ca probleme, de ex: autismul, boala Parkinson, nevoia de prevenire a mortii infantile etc. Simt nevoia de a accentua in final ideea ca, toate premiile inmanate si acordate cu acest prilej proiectelor desfasurate si prezentate de institutii publice umanitar-sociale invitate si prezente la intalnire, au pornit de la initiative mici si personale care, in timp, au crescut prin implicare totala, aratand la final ca , in fapt, oricand o idee poate ajunge o adevarata realitate surprinzator de eficienta pentru societate.”

Printre personalitatile de seama prezente la evenimentul cu premiile “ Carol Davila” s-au numarat: secretar de stat in Ministerul Sanatatii – dr. Cristian IRIMIE, prof. dr. Florian POPA, prof. dr. Vasile ASTARASTOAE, prof. dr. Ioan LASCAR, prof. dr. Ionel SINESCU, prof. dr. Mircea Ioan POPA etc.

Premiile “ Carol Davila” 2009 au fost jurizate de: prof.univ.dr. Florian POPA, Despina ANDREI, Dana BADEA, Simona BALANESCU, Elvira GHEORGHITA, prof.dr.farm. Dumitru LUPULIASA, Dan MICLEA, Oana MUNTEANU, dr.Victor OLSAVSZKY, Cornelia STANCIU, prof.univ.dr.Dragos STANCIU, Dan ZAHARESCU, dr. Victor ZOTA

Editia a II-a a Premiilor “ Carol Davila” 2009 a fost sustinuta si sponsorizata de catre Cegedim Romania, parte a grupului Cegedim.